Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 februari 2001 Provinciale oproep voor plannen platteland

Provincie roept plaatselijke groepen in de Kop & Texel én in Noord-Hollands-midden op met plannen te komen voor het platteland.

Wanneer deze plannen worden goedgekeurd, dan kunnen deze regio’s rekenen op Europese subsidie van leader+, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Voor de vier randstadprovincies heeft Brussel 19 miljoen euro gereed liggen voor de periode 2001-2006.

De Kop & Texel én Noord-Hollands-Midden zijn twee regio’s die voldoen aan Brusselse voorwaarden om voor Leader+ gelden in aanmerking te komen. Het zijn namelijk gebieden die over voldoende hulpbronnen binnen de sectoren landbouw, natuur, landschap en cultuurhistorie beschikken. Daardoor kunnen levensvatbare plannen opgesteld en uitgevoerd worden die het landelijk gebied op sociaal en economisch vlak verder helpen te verstevigen. Ook is de bevolkingsdichtheid in deze gebieden niet groter dan ongeveer 120 inwoners per vierkante km.

Het is de bedoeling dat plaatselijke groepen, waarin zoveel mogelijk verschillende organisaties vertegenwoordigd zijn, plannen opstellen die aansluiten bij één van de thema’s als nieuwe technologie, relatie stad/land, vergroten van de leefbaarheid, én de opwaardering van plaatselijk producten. De plannen dienen uiterlijk 7 april a.s. in het bezit te zijn van de provincie. Deze bekijkt of ze voldoen aan de Brusselse criteria, waarna een selectie zal plaatsvinden op randstadniveau.

Vóór de zomervakantie zullen de plannen al dan niet voor subsidie goedgekeurd worden. Een informatiebrochure kan men aanvragen bij Peter Kant, tel. 023-5143197 of per e-mail: kantp@noord-holland.nl. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl