Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 februari 2001 De provincie wijst Noord-Hollandse gemeenten de weg in Europa.

De provincie start 15 maart a.s. in het gemeentehuis Den Burg op Texel een regionale leergang Europa voor Noord-Hollandse gemeenten. Met deze leergang wil de provincie de gemeenten op weg helpen in Europa. Deze leergang is een pilotproject van de provincie, de gemeenten in de Kop van Noord-Holland en de gemeente Texel.

De regionale leergang Europa, die in samenwerking met de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) is opgezet, besteedt aandacht aan de kansen en mogelijkheden van Europese subsidieprogramma’s voor de Noord-Hollandse gemeenten en de invloed van de Europese regelgeving op gemeentelijk beleid. Afhankelijk van vraag en belangstelling, wordt de leergang ook in de andere regio’s van Noord-Holland georganiseerd.

Net zoals de provincie zelf worden de gemeenten steeds meer met ‘Europa’ geconfronteerd. Veel beleid dat zich richt op de (Noord-Hollandse) gemeenten wordt niet alleen binnen Nederland gemaakt. Naast het nationale en het provinciale bestuursniveau wordt voor de gemeenten de invloed van het Europees bestuursniveau steeds groter. De provincie wil via het organiseren van leergang Europa de gemeenten meer bewust maken van en meer actief betrekken bij Europa. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl